Mesaje
Proiect sustinut de Transfer Rapid

Articole de Consultanță

Seria Ghidul Consumatorului: Capitolul 2

Pepenele : A fi sau a nu fi…copt si gustos

Data: 25 iulie 2019


Ce poate fi mai gustoasa, racoritoare si sanatoasa  intr-o zi caniculara de vara decat o felie de pepene verde sau pepene galben?

Pentru a va ajuta sa alegeti pepenele perfect, numai bun de savurat , fie ca este verde, Citrullus Lanatus, sau  galben, Cucumis Melo, echipa OIPA va prezinta metodele si aspectele importante in recunoasterea unui pepene copt si proaspat.

Citeste mai mult


Seria Ghidul Consumatorului: Capitolul 1

Cum alegem ce rosii sa cumparam?

Data: 10 iulie 2019


Cu fiecare aparitie a noi fructe si legume de sezon, la magazine sau la piata, cu totii ne punem o intrebare fireasca: cum sa alegem fructe si legume sa fie gustoase si (mai) sanatoase pentru noi si familia noastra.

Echipa OIPA va recomanda sa tineti cont de cateva criterii pentru o alegere potrivita si, pentru inceput, le vom prezenta pe cele pentru alegerea rosiilor.

Citeste mai mult


Spanac de Malabar

Data: 28 iunie 2019| Autori: Costel Vinatoru, Musat Bianca si Bratu Camelia


Tehnologia de cultura: Rezultate bune s-au obtinut la SCDL Buzau atunci cand cultura a fost infiintata in spatii protejate in benzi la 70 cm intre randuri si 2 m intre benzi si 40 cm intre plante/rand. Frunzele se pot recolta pe toata perioada de vegetatie a plantei, in mod esalonat incepand de primavara devreme pana la venirea inghetului.

Citeste mai mult


Măsuri agrotehnice inovative aplicate în plantaţiile de măr - Workshop la SCDP Iasi

Data: 14 iunie 2019 | Autori: dr. ing. Sorina SÎRBU, drd. ing. Cristina Ionela BOBOC


Workshop-ul a avut loc la data de 27 mai 2019. Evenimentul a fost deschis de dr. ing. Sorina SÎRBU cu prezentarea „Realizări ale cercetării ştiinţifice SCDP Iaşi - 2018" (Foto nr. 1).

În anul 2018 au fost brevetate la ISTIS patru soiuri de cireş dintre care unul amar (Amaris) şi trei soiuri de cireş cu fructul dulce (Elaiaşi, Croma şi Muşatini).

Citeste mai mult


Stevia dulce (Stevia rebaudiana Bertoni), indulcitor natural ce poate fi cultivat cu succes si in Romania


Data: 28 mai 2019 | Autor: Dr. Ing. Costel Vinatoru

Proprietati alimentare

Frunzele au un gust placut, dulce, care persista cateva ore, puterea de indulcire a acesteia poate ajunge pana la 300 de ori mai puternica comparativ cu cea a zaharului, insa este influentata de caracteristicile soiului cultivat, zona de cultura si tehnologia aplicata.

Citeste mai mult


Infiintarea plantatiilor pomicole


Data: 26 mar 2018   |  Autor: Ing. Mrd. Angela Cristina AMUZA

O livada are o durată de viață de zeci de ani și, pentru cresterea si dezvoltarea normala a pomilor, si, mai ales, pentru productivitatea si calitatea fructelor, trebuie urmati pasii corecti: zonarea si sursa de apa, stabilirea perioadei de plantare, alegerea soiurilor si plantarea.


Tehnologia ecologica de cultivare a castravetilor


Data: 26 mar 2018   |  Autor: Ing. Mrd. Angela Cristina AMUZA

Cultura de castaveti se va amplasa in ciclul I, dupa care va urma conopida de toamna si tomatele in ciclul al II-lea. Asta inseamna ca vom avea o rotatie de 3 culturi succesive de legume cultivate in sistem ecologic.   Atunci când pregătiți răsadul este bine ca pentru germinarea semințelor să faceți un tratament biodinamic cu mușețel.


Devino membru OIPA

Sprijin

Sprijin intens pentru proiectele derulate prin PNDR si punctaj in vederea selectiei.

Contact si informare

Contact permanent cu tot ce este nou in domeniu prin promovari, participari la evenimente si consultanta.

Promovare

Promovare produse proaspete si conservate prin proiecte de promovare derulate in tari comunitare si tari terte.

Mai multe detalii